Change pack
Lintel Jan 23 - 29 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 23 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00077

    Answer: 7.7 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x + 4

    Answer: (x - 2)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 17cm, angle = 29°. Find adjacent side

    Answer: 14.9cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:15:15

    Answer: 3:5:5
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 27. If 4 of them are 49, 45, 18, 38, what is the missing number?

    Answer: -15

Tuesday 24 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0075

    Answer: 7.5 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 28

    Answer: (x - 7)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 21cm, angle = 34°. Find adjacent side

    Answer: 17.4cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:4:2, what fraction is the second part?

    Answer: 410
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 25, 19, 42, 17, 19, 9

    Answer: 21.8

Wednesday 25 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    270000

    Answer: 2.7 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 35

    Answer: (x + 7)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 30°. Find opposite

    Answer: 8.7cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:3:3, what fraction is the second part?

    Answer: 310
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 24. If 3 of them are 31, 48, 37, what is the missing number?

    Answer: -20

Thursday 26 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00083

    Answer: 8.3 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 14

    Answer: (x + 7)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 29cm, angle = 25°. Find adjacent side

    Answer: 26.3cm
  4. 4. Ratio

    £144.00 is shared between A and B in the ratio 2:1. How much does A receive?

    Answer: £96.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 33. If 5 of them are 38, 26, 38, 32, 45, what is the missing number?

    Answer: 19

Friday 27 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    39000

    Answer: 3.9 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 13x + 42

    Answer: (x - 7)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, angle = 52°. Find opposite

    Answer: 33.3cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 3:3:4, what fraction is the second part?

    Answer: 310
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 31, 33, 50, 50, 26, 40, 12

    Answer: 34.6