Change pack
Lintel Jan 16 - 22 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 16 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.029

    Answer: 2.9 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x + 6

    Answer: (x - 3)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 54°. Find adjacent side

    Answer: 22.9cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:4:4

    Answer: 3:2:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 36, 31, 46, 15, 24, 39, 29

    Answer: 28.6

Tuesday 17 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    94000000

    Answer: 9.4 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 10

    Answer: (x + 5)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 45°. Find opposite

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:15:6

    Answer: 2:5:2
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 21. If 5 of them are 18, 23, 42, 21, 35, what is the missing number?

    Answer: -13

Wednesday 18 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    8700000

    Answer: 8.7 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 7

    Answer: (x + 7)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 37°. Find opposite

    Answer: 12.8cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:4:4

    Answer: 3:1:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 20. If 4 of them are 48, 28, 44, 16, what is the missing number?

    Answer: -36

Thursday 19 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.096

    Answer: 9.6 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x + 10

    Answer: (x - 2)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 28cm, angle = 37°. Find adjacent side

    Answer: 22.4cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:12:6

    Answer: 2:2:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 7, 20, 25, 7, 36, 37, 37, 36

    Answer: 25.6

Friday 20 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    40000

    Answer: 4 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 13x + 42

    Answer: (x - 6)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, angle = 58°. Find opposite

    Answer: 25.6cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:15:15

    Answer: 3:5:5
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 21. If 4 of them are 18, 41, 15, 38, what is the missing number?

    Answer: -7