Change pack
Lintel Jan 9 - 15 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 9 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    80000000

    Answer: 8 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x + 10

    Answer: (x - 5)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 36cm, angle = 35°. Find adjacent side

    Answer: 29.5cm
  4. 4. Ratio

    £225.00 is shared between A and B in the ratio 2:3. How much does A receive?

    Answer: £90.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 28, 31, 28, 41, 10, 31, 26

    Answer: 27.9

Tuesday 10 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    860000

    Answer: 8.6 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 5

    Answer: (x + 5)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, angle = 31°. Find opposite

    Answer: 7.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 6, 49, 44, 30, 22, 45

    Answer: 29.3

Wednesday 11 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00096

    Answer: 9.6 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 16

    Answer: (x + 8)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 15cm, angle = 34°. Find adjacent side

    Answer: 12.4cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 1:2:2, what fraction is the second part?

    Answer: 25
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 26. If 3 of them are 23, 15, 33, what is the missing number?

    Answer: 33

Thursday 12 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    71000000

    Answer: 7.1 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x + 8

    Answer: (x - 4)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 46°. Find opposite

    Answer: 30cm
  4. 4. Ratio

    £175.00 is shared between A and B in the ratio 3:2. How much does A receive?

    Answer: £105.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 36. If 3 of them are 33, 46, 36, what is the missing number?

    Answer: 29

Friday 13 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0037

    Answer: 3.7 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 8

    Answer: (x + 4)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 22cm, angle = 31°. Find adjacent side

    Answer: 18.9cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:2:3, what fraction is the second part?

    Answer: 29
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 20, 31, 23, 49, 44, 21, 15, 32

    Answer: 29.4