Change pack
Lintel Jan 2 - 8 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 2 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.022

    Answer: 2.2 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 10

    Answer: (x + 5)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 34°. Find opposite

    Answer: 19.6cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:3 as a fraction in simplest form

    Answer: 23
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 21. If 4 of them are 17, 49, 17, 40, what is the missing number?

    Answer: -18

Tuesday 3 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    2400000

    Answer: 2.4 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 24

    Answer: (x + 6)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 33cm, angle = 27°. Find adjacent side

    Answer: 29.4cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 2:5 as a fraction in simplest form

    Answer: 27
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 23, 18, 33, 43, 23, 8

    Answer: 24.7

Wednesday 4 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    22000000

    Answer: 2.2 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 21

    Answer: (x - 3)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 35cm, angle = 49°. Find adjacent side

    Answer: 23cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:6:12

    Answer: 1:1:2
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 35. If 4 of them are 45, 21, 40, 34, what is the missing number?

    Answer: 35

Thursday 5 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.025

    Answer: 2.5 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 3

    Answer: (x + 3)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, angle = 45°. Find opposite

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 20, 20, 20, 37, 16, 31, 6, 40

    Answer: 23.8

Friday 6 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    9600000

    Answer: 9.6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 48

    Answer: (x + 8)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 29cm, angle = 62°. Find adjacent side

    Answer: 13.6cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 30, 6, 10, 16, 40, 24, 24

    Answer: 21.4