Change pack
Lintel Dec 26 - Jan 1 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 26 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0084

    Answer: 8.4 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 56

    Answer: (x + 8)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 32cm, angle = 52°. Find adjacent side

    Answer: 19.7cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:10:10

    Answer: 6:5:5
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 35. If 4 of them are 44, 46, 20, 38, what is the missing number?

    Answer: 27

Tuesday 27 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    11000000

    Answer: 1.1 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 12x + 36

    Answer: (x - 6)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, angle = 31°. Find opposite

    Answer: 15.6cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 20:20:16

    Answer: 5:5:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 45, 9, 20, 26, 36, 43, 24

    Answer: 31.4

Wednesday 28 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    850000

    Answer: 8.5 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 30

    Answer: (x - 5)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, angle = 41°. Find opposite

    Answer: 18.3cm
  4. 4. Ratio

    Divide 135 in the ratio 4:3:2

    Answer: 60, 45 and 30
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 23, 33, 25, 19, 10, 34

    Answer: 24

Thursday 29 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00015

    Answer: 1.5 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 2

    Answer: (x + 2)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 43°. Find adjacent side

    Answer: 13.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:12:12

    Answer: 3:4:4
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 24. If 4 of them are 30, 40, 44, 21, what is the missing number?

    Answer: -15

Friday 30 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.05

    Answer: 5 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 6

    Answer: (x + 3)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, angle = 50°. Find opposite

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 34
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 35. If 4 of them are 30, 45, 40, 43, what is the missing number?

    Answer: 17