Change pack
Lintel Dec 19 - 25 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 19 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00065

    Answer: 6.5 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x + 16

    Answer: (x - 4)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 21cm, angle = 41°. Find adjacent side

    Answer: 15.8cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 45, 7, 15, 22, 34, 26

    Answer: 22

Tuesday 20 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    5800000

    Answer: 5.8 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 14

    Answer: (x - 2)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, angle = 38°. Find opposite

    Answer: 20.3cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 21. If 5 of them are 44, 19, 26, 39, 42, what is the missing number?

    Answer: -44

Wednesday 21 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.092

    Answer: 9.2 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x + 4

    Answer: (x - 2)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 36cm, angle = 54°. Find adjacent side

    Answer: 21.2cm
  4. 4. Ratio

    £315.00 is shared between A and B in the ratio 5:2. How much does A receive?

    Answer: £225.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 37, 46, 33, 19, 16, 38, 11, 27

    Answer: 28.4

Thursday 22 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    31000

    Answer: 3.1 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 8

    Answer: (x + 4)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, angle = 43°. Find opposite

    Answer: 26.cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 1:3:3, what fraction is the second part?

    Answer: 37
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 38, 43, 40, 29, 36, 50, 25

    Answer: 38.6

Friday 23 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.033

    Answer: 3.3 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 42

    Answer: (x + 7)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 28cm, angle = 64°. Find adjacent side

    Answer: 12.3cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 27. If 3 of them are 47, 24, 35, what is the missing number?

    Answer: 2