Change pack
Lintel Dec 12 - 18 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 12 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    210000

    Answer: 2.1 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 20

    Answer: (x - 4)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, angle = 34°. Find opposite

    Answer: 8.cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 3:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 35
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 20. If 4 of them are 17, 47, 38, 41, what is the missing number?

    Answer: -43

Tuesday 13 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.076

    Answer: 7.6 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 8

    Answer: (x + 4)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 38cm, angle = 41°. Find adjacent side

    Answer: 28.7cm
  4. 4. Ratio

    Divide 52 in the ratio 1:1:2

    Answer: 13, 13 and 26
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 10, 23, 14, 15, 9

    Answer: 16.3

Wednesday 14 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.038

    Answer: 3.8 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 2

    Answer: (x + 2)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 35cm, angle = 63°. Find adjacent side

    Answer: 15.9cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 38. If 3 of them are 39, 37, 27, what is the missing number?

    Answer: 49

Thursday 15 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    99000

    Answer: 9.9 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 21

    Answer: (x - 7)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, angle = 39°. Find opposite

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:2:2, what fraction is the second part?

    Answer: 28
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 18, 14, 42, 40, 9, 33, 31

    Answer: 26.7

Friday 16 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0097

    Answer: 9.7 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 30

    Answer: (x - 6)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 32cm, angle = 40°. Find adjacent side

    Answer: 24.5cm
  4. 4. Ratio

    £259.00 is shared between A and B in the ratio 3:4. How much does A receive?

    Answer: £111.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 45, 13, 13, 7, 32

    Answer: 21