Change pack
Lintel Dec 5 - 11 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0073

    Answer: 7.3 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 5

    Answer: (x + 5)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 30°. Find opposite

    Answer: 17.3cm
  4. 4. Ratio

    Divide 180 in the ratio 3:4:2

    Answer: 60, 80 and 40
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 29, 45, 39, 23, 11, 42, 40, 6

    Answer: 29.4

Tuesday 6 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    3100000

    Answer: 3.1 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 16

    Answer: (x + 8)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 29°. Find adjacent side

    Answer: 34.cm
  4. 4. Ratio

    Divide 80 in the ratio 1:2:1

    Answer: 20, 40 and 20
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 37, 31, 8, 39, 25, 35

    Answer: 29.2

Wednesday 7 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00034

    Answer: 3.4 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x + 4

    Answer: (x - 2)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, angle = 55°. Find opposite

    Answer: 22.9cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 5:6 as a fraction in simplest form

    Answer: 511
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 33. If 4 of them are 36, 29, 22, 24, what is the missing number?

    Answer: 54

Thursday 8 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0084

    Answer: 8.4 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x + 12

    Answer: (x - 4)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 31°. Find opposite

    Answer: 8.4cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 34
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 20. If 3 of them are 45, 19, 19, what is the missing number?

    Answer: -3

Friday 9 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    11000000

    Answer: 1.1 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 12

    Answer: (x + 6)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 33cm, angle = 31°. Find adjacent side

    Answer: 28.3cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 4:6 as a fraction in simplest form

    Answer: 25
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 30, 41, 23, 28, 26, 26

    Answer: 29