Change pack
Lintel Nov 28 - Dec 4 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 28 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    5600000

    Answer: 5.6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 14

    Answer: (x - 2)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 23cm, angle = 51°. Find adjacent side

    Answer: 14.5cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 34, 32, 17, 12, 36, 17, 21, 38

    Answer: 25.9

Tuesday 29 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.079

    Answer: 7.9 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 30

    Answer: (x + 6)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 10cm, angle = 59°. Find opposite

    Answer: 16.6cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:4:3, what fraction is the second part?

    Answer: 411
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 29. If 5 of them are 49, 43, 39, 42, 34, what is the missing number?

    Answer: -33

Wednesday 30 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00031

    Answer: 3.1 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 15

    Answer: (x + 5)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 33cm, angle = 52°. Find adjacent side

    Answer: 20.3cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 1:2:4, what fraction is the second part?

    Answer: 27
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 28. If 4 of them are 23, 27, 28, 37, what is the missing number?

    Answer: 25

Thursday 1 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    6800000

    Answer: 6.8 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 2

    Answer: (x + 2)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 50°. Find adjacent side

    Answer: 25.cm
  4. 4. Ratio

    £252.00 is shared between A and B in the ratio 4:3. How much does A receive?

    Answer: £144.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 40. If 5 of them are 16, 17, 26, 32, 19, what is the missing number?

    Answer: 130

Friday 2 December 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.014

    Answer: 1.4 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 20

    Answer: (x + 5)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 40°. Find opposite

    Answer: 22.7cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 30. If 5 of them are 38, 44, 28, 37, 26, what is the missing number?

    Answer: 7