Change pack
Lintel Nov 21 - 27 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 21 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.07

    Answer: 7 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 24

    Answer: (x + 6)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 33°. Find opposite

    Answer: 9.cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 2:4 as a fraction in simplest form

    Answer: 13
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 32, 43, 45, 31, 44, 48, 49

    Answer: 38.1

Tuesday 22 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    620000

    Answer: 6.2 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 16

    Answer: (x + 8)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 30°. Find adjacent side

    Answer: 33.8cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 18:18:6

    Answer: 3:3:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 39, 15, 47, 50, 34, 5, 40

    Answer: 32.9

Wednesday 23 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00059

    Answer: 5.9 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x + 12

    Answer: (x - 6)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 57°. Find opposite

    Answer: 38.5cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:4 as a fraction in simplest form

    Answer: 35
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 37. If 5 of them are 49, 39, 25, 31, 23, what is the missing number?

    Answer: 55

Thursday 24 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.068

    Answer: 6.8 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x + 15

    Answer: (x - 5)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, angle = 48°. Find opposite

    Answer: 22.2cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:2:1, what fraction is the second part?

    Answer: 27
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 14, 39, 46, 13, 32, 30

    Answer: 29

Friday 25 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    53000000

    Answer: 5.3 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 56

    Answer: (x + 8)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 17cm, angle = 36°. Find adjacent side

    Answer: 13.8cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 37. If 5 of them are 39, 36, 48, 37, 18, what is the missing number?

    Answer: 44