Change pack
Lintel Nov 14 - 20 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 14 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0005

    Answer: 5 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 24

    Answer: (x + 8)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 58°. Find opposite

    Answer: 43.2cm
  4. 4. Ratio

    Divide 232 in the ratio 2:1:1

    Answer: 116, 58 and 58
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 21. If 4 of them are 15, 29, 19, 22, what is the missing number?

    Answer: 20

Tuesday 15 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    120000

    Answer: 1.2 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x + 10

    Answer: (x - 2)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 28°. Find adjacent side

    Answer: 34.4cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 5:4 as a fraction in simplest form

    Answer: 59
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 31, 11, 8, 31, 43, 11, 26

    Answer: 23

Wednesday 16 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00083

    Answer: 8.3 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 14

    Answer: (x + 7)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, angle = 59°. Find opposite

    Answer: 38.3cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:15:9

    Answer: 2:5:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 22, 48, 21, 34, 38

    Answer: 33

Thursday 17 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    350000

    Answer: 3.5 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 3

    Answer: (x + 3)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 32cm, angle = 63°. Find adjacent side

    Answer: 14.5cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:3 as a fraction in simplest form

    Answer: 23
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 32. If 4 of them are 45, 18, 44, 19, what is the missing number?

    Answer: 34

Friday 18 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    71000000

    Answer: 7.1 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 42

    Answer: (x + 7)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 60°. Find adjacent side

    Answer: 19.5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 115 in the ratio 1:1:3

    Answer: 23, 23 and 69
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 29. If 3 of them are 39, 31, 40, what is the missing number?

    Answer: 6