Change pack
Lintel Nov 7 - 13 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 7 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0086

    Answer: 8.6 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x + 8

    Answer: (x - 2)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 51°. Find adjacent side

    Answer: 24.5cm
  4. 4. Ratio

    £315.00 is shared between A and B in the ratio 2:5. How much does A receive?

    Answer: £90.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 25. If 5 of them are 21, 30, 43, 15, 25, what is the missing number?

    Answer: 16

Tuesday 8 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.058

    Answer: 5.8 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x + 6

    Answer: (x - 3)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 27cm, angle = 59°. Find adjacent side

    Answer: 13.9cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 38. If 3 of them are 26, 20, 50, what is the missing number?

    Answer: 56

Wednesday 9 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    2600000

    Answer: 2.6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 5

    Answer: (x + 5)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, angle = 60°. Find opposite

    Answer: 27.7cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 42, 38, 14, 10, 40, 22, 42

    Answer: 29.7

Thursday 10 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    1900000

    Answer: 1.9 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 12

    Answer: (x + 6)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 16cm, angle = 38°. Find adjacent side

    Answer: 12.6cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 2:4:1, what fraction is the second part?

    Answer: 47
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 15, 5, 34, 25, 33, 14

    Answer: 22.7

Friday 11 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.016

    Answer: 1.6 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 18

    Answer: (x - 3)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 30°. Find opposite

    Answer: 12.7cm
  4. 4. Ratio

    Divide 234 in the ratio 4:1:4

    Answer: 104, 26 and 104
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 26. If 4 of them are 40, 27, 17, 32, what is the missing number?

    Answer: 14