Change pack
Lintel Oct 31 - Nov 6 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 31 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    71000000

    Answer: 7.1 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 15

    Answer: (x + 5)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 37°. Find opposite

    Answer: 18.cm
  4. 4. Ratio

    Divide 117 in the ratio 2:3:4

    Answer: 26, 39 and 52
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 45, 49, 44, 20, 34, 40, 25, 18

    Answer: 34.4

Tuesday 1 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    7900000

    Answer: 7.9 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 6

    Answer: (x + 3)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 11cm, angle = 33°. Find opposite

    Answer: 7.cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 34
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 28. If 4 of them are 43, 26, 48, 49, what is the missing number?

    Answer: -26

Wednesday 2 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.043

    Answer: 4.3 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 7

    Answer: (x + 7)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 22cm, angle = 52°. Find adjacent side

    Answer: 13.5cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 2:5 as a fraction in simplest form

    Answer: 27
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 33. If 5 of them are 17, 20, 24, 17, 16, what is the missing number?

    Answer: 104

Thursday 3 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    26000

    Answer: 2.6 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 30

    Answer: (x - 5)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 10cm, angle = 59°. Find opposite

    Answer: 16.6cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 4:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 23
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 7, 11, 37, 42, 40, 21, 11, 27

    Answer: 24.5

Friday 4 November 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    580000

    Answer: 5.8 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 21

    Answer: (x - 3)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 47°. Find opposite

    Answer: 19.3cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 2:1:4, what fraction is the second part?

    Answer: 17
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 24. If 3 of them are 43, 35, 21, what is the missing number?

    Answer: -3