Change pack
Lintel Oct 24 - 30 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 24 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.071

    Answer: 7.1 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 48

    Answer: (x + 8)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 11cm, angle = 41°. Find opposite

    Answer: 9.6cm
  4. 4. Ratio

    Divide 98 in the ratio 2:1:4

    Answer: 28, 14 and 56
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 41, 21, 11, 10, 38, 40

    Answer: 29.1

Tuesday 25 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    980000

    Answer: 9.8 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 14x + 49

    Answer: (x - 7)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 28cm, angle = 40°. Find adjacent side

    Answer: 21.4cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:8:4

    Answer: 3:2:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 34. If 5 of them are 35, 44, 28, 33, 24, what is the missing number?

    Answer: 40

Wednesday 26 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0027

    Answer: 2.7 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 12x + 36

    Answer: (x - 6)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 10cm, angle = 51°. Find opposite

    Answer: 12.3cm
  4. 4. Ratio

    Divide 78 in the ratio 4:1:1

    Answer: 52, 13 and 13
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 22. If 5 of them are 26, 27, 43, 46, 29, what is the missing number?

    Answer: -39

Thursday 27 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    59000000

    Answer: 5.9 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 20

    Answer: (x + 5)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 32cm, angle = 49°. Find adjacent side

    Answer: 21cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 5:4 as a fraction in simplest form

    Answer: 59
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 25, 45, 46, 48, 13, 39, 12

    Answer: 30.4

Friday 28 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    31000

    Answer: 3.1 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 30

    Answer: (x + 6)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 15cm, angle = 59°. Find adjacent side

    Answer: 7.7cm
  4. 4. Ratio

    Divide 77 in the ratio 3:2:2

    Answer: 33, 22 and 22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 42, 40, 13, 36, 5, 10

    Answer: 27