Change pack
Lintel Oct 17 - 23 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 17 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    6000000

    Answer: 6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 14

    Answer: (x - 2)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 17cm, angle = 33°. Find adjacent side

    Answer: 14.3cm
  4. 4. Ratio

    £162.00 is shared between A and B in the ratio 1:2. How much does A receive?

    Answer: £54.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 37. If 4 of them are 28, 24, 43, 17, what is the missing number?

    Answer: 73

Tuesday 18 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    88000

    Answer: 8.8 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 24

    Answer: (x - 6)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 23cm, angle = 63°. Find adjacent side

    Answer: 10.4cm
  4. 4. Ratio

    £280.00 is shared between A and B in the ratio 3:5. How much does A receive?

    Answer: £105.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 26. If 3 of them are 19, 49, 45, what is the missing number?

    Answer: -9

Wednesday 19 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0076

    Answer: 7.6 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 15

    Answer: (x + 5)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 32°. Find opposite

    Answer: 8.cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 1:4:2, what fraction is the second part?

    Answer: 47
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 22, 33, 34, 27, 28, 38, 49, 32

    Answer: 32.9

Thursday 20 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    33000

    Answer: 3.3 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 5

    Answer: (x + 5)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 36cm, angle = 31°. Find adjacent side

    Answer: 30.9cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 3:1:3, what fraction is the second part?

    Answer: 17
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 22. If 5 of them are 48, 19, 17, 39, 26, what is the missing number?

    Answer: -17

Friday 21 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0025

    Answer: 2.5 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x + 8

    Answer: (x - 2)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 60°. Find opposite

    Answer: 26cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 3:4:2, what fraction is the second part?

    Answer: 49
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 7, 10, 50, 26, 5, 37, 9, 43

    Answer: 23.4