Change pack
Lintel Oct 10 - 16 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 10 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    6500000

    Answer: 6.5 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 18

    Answer: (x - 6)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 32cm, angle = 33°. Find adjacent side

    Answer: 26.8cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 34
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 20, 24, 28, 9, 20, 34, 12

    Answer: 21

Tuesday 11 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.046

    Answer: 4.6 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 30

    Answer: (x + 6)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 42°. Find opposite

    Answer: 12.6cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:15:6

    Answer: 4:5:2
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 23. If 4 of them are 25, 49, 29, 18, what is the missing number?

    Answer: -6

Wednesday 12 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    13000

    Answer: 1.3 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 18

    Answer: (x + 6)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 61°. Find adjacent side

    Answer: 8.7cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 2:4 as a fraction in simplest form

    Answer: 13
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 23. If 4 of them are 50, 15, 16, 47, what is the missing number?

    Answer: -13

Thursday 13 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0018

    Answer: 1.8 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x + 4

    Answer: (x - 2)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, angle = 56°. Find opposite

    Answer: 34.cm
  4. 4. Ratio

    Divide 270 in the ratio 3:2:4

    Answer: 90, 60 and 120
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 26, 31, 47, 45, 46, 35, 37

    Answer: 37.9

Friday 14 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.088

    Answer: 8.8 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x + 6

    Answer: (x - 2)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 52°. Find opposite

    Answer: 21.8cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 37. If 3 of them are 50, 15, 16, what is the missing number?

    Answer: 67