Change pack
Lintel Oct 3 - 9 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 3 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    3500000

    Answer: 3.5 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 42

    Answer: (x + 7)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, angle = 55°. Find opposite

    Answer: 17.cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 45, 13, 32, 37, 42, 34

    Answer: 33.6

Tuesday 4 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    90000

    Answer: 9 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 12

    Answer: (x + 6)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 41°. Find opposite

    Answer: 26.cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:12:8

    Answer: 2:3:2
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 30. If 3 of them are 38, 41, 38, what is the missing number?

    Answer: 3

Wednesday 5 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0033

    Answer: 3.3 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x + 8

    Answer: (x - 4)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 36cm, angle = 39°. Find adjacent side

    Answer: 28cm
  4. 4. Ratio

    Divide 240 in the ratio 2:3:3

    Answer: 60, 90 and 90
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 41, 27, 30, 23, 5

    Answer: 29

Thursday 6 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    93000

    Answer: 9.3 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 14

    Answer: (x - 7)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 51°. Find opposite

    Answer: 22.2cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 2:4 as a fraction in simplest form

    Answer: 13
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 13, 28, 18, 20, 20

    Answer: 22.3

Friday 7 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00063

    Answer: 6.3 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 12x + 35

    Answer: (x - 5)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 38cm, angle = 57°. Find adjacent side

    Answer: 20.7cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 2:3 as a fraction in simplest form

    Answer: 25
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 32. If 4 of them are 50, 16, 46, 21, what is the missing number?

    Answer: 27