Change pack
Lintel Sep 26 - Oct 2 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 26 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    630000

    Answer: 6.3 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 21

    Answer: (x - 7)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 35cm, angle = 48°. Find adjacent side

    Answer: 23.4cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 42, 34, 48, 38, 10, 13

    Answer: 30.1

Tuesday 27 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00075

    Answer: 7.5 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 20

    Answer: (x + 5)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 37°. Find opposite

    Answer: 12.8cm
  4. 4. Ratio

    £259.00 is shared between A and B in the ratio 5:2. How much does A receive?

    Answer: £185.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 29. If 4 of them are 34, 24, 39, 43, what is the missing number?

    Answer: 5

Wednesday 28 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0093

    Answer: 9.3 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 30

    Answer: (x - 6)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 44°. Find opposite

    Answer: 28cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 3:1:1, what fraction is the second part?

    Answer: 15
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 40. If 3 of them are 34, 41, 44, what is the missing number?

    Answer: 41

Thursday 29 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    23000

    Answer: 2.3 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 6

    Answer: (x + 3)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 33cm, angle = 45°. Find adjacent side

    Answer: 23.3cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 1:4:2, what fraction is the second part?

    Answer: 47
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 30, 48, 16, 38, 45, 25

    Answer: 30.7

Friday 30 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    590000

    Answer: 5.9 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x + 16

    Answer: (x - 4)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 44°. Find opposite

    Answer: 23.2cm
  4. 4. Ratio

    £294.00 is shared between A and B in the ratio 1:2. How much does A receive?

    Answer: £98.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 34, 26, 23, 37, 22, 44, 9, 28

    Answer: 27.9