Change pack
Lintel Sep 19 - 25 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 19 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    84000

    Answer: 8.4 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 3

    Answer: (x + 3)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 27cm, angle = 28°. Find adjacent side

    Answer: 23.8cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 3:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 35
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 27. If 5 of them are 29, 33, 50, 50, 27, what is the missing number?

    Answer: -27

Tuesday 20 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0026

    Answer: 2.6 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 2

    Answer: (x + 2)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 50°. Find opposite

    Answer: 26.2cm
  4. 4. Ratio

    Divide 187 in the ratio 4:3:4

    Answer: 68, 51 and 68
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 33, 33, 47, 30, 19, 40

    Answer: 31

Wednesday 21 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    5600000

    Answer: 5.6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 13x + 42

    Answer: (x - 7)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 21cm, angle = 61°. Find adjacent side

    Answer: 10.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:18:15

    Answer: 4:6:5
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 38. If 5 of them are 16, 24, 30, 18, 46, what is the missing number?

    Answer: 94

Thursday 22 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.085

    Answer: 8.5 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 25

    Answer: (x - 5)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 46°. Find opposite

    Answer: 14.5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 108 in the ratio 4:4:1

    Answer: 48, 48 and 12
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 39. If 4 of them are 20, 34, 22, 29, what is the missing number?

    Answer: 90

Friday 23 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    87000

    Answer: 8.7 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 18

    Answer: (x + 6)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 27cm, angle = 64°. Find adjacent side

    Answer: 11.8cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 4:10:6

    Answer: 2:5:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 12, 10, 25, 13, 42, 40, 28, 42

    Answer: 26.5