Change pack
Lintel Sep 12 - 18 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 12 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.08

    Answer: 8 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 20

    Answer: (x + 5)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 47°. Find opposite

    Answer: 31.cm
  4. 4. Ratio

    £162.00 is shared between A and B in the ratio 2:1. How much does A receive?

    Answer: £108.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 31, 26, 16, 6, 20, 32

    Answer: 20.6

Tuesday 13 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    2700000

    Answer: 2.7 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 18

    Answer: (x - 6)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 19cm, angle = 50°. Find adjacent side

    Answer: 12.2cm
  4. 4. Ratio

    £306.00 is shared between A and B in the ratio 5:4. How much does A receive?

    Answer: £170.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 32. If 5 of them are 49, 15, 30, 19, 46, what is the missing number?

    Answer: 33

Wednesday 14 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    190000

    Answer: 1.9 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 30

    Answer: (x - 5)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 34cm, angle = 58°. Find adjacent side

    Answer: 18cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 5:3 as a fraction in simplest form

    Answer: 58
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 7, 9, 17, 37, 7, 29

    Answer: 18.9

Thursday 15 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00058

    Answer: 5.8 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 24

    Answer: (x + 6)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, angle = 31°. Find opposite

    Answer: 9.6cm
  4. 4. Ratio

    Divide 250 in the ratio 3:3:4

    Answer: 75, 75 and 100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 35. If 3 of them are 21, 38, 46, what is the missing number?

    Answer: 35

Friday 16 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    24000

    Answer: 2.4 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 7

    Answer: (x + 7)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 40cm, angle = 64°. Find adjacent side

    Answer: 17.5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 75 in the ratio 2:1:2

    Answer: 30, 15 and 30
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 22. If 5 of them are 21, 20, 31, 36, 35, what is the missing number?

    Answer: -11