Change pack
Lintel Sep 5 - 11 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    930000

    Answer: 9.3 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x + 10

    Answer: (x - 5)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, angle = 58°. Find opposite

    Answer: 41.6cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 2:1:4, what fraction is the second part?

    Answer: 17
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 28. If 4 of them are 32, 19, 46, 19, what is the missing number?

    Answer: 24

Tuesday 6 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0072

    Answer: 7.2 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x + 8

    Answer: (x - 4)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 40cm, angle = 34°. Find adjacent side

    Answer: 33.2cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:3:2, what fraction is the second part?

    Answer: 39
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 37. If 3 of them are 17, 19, 36, what is the missing number?

    Answer: 76

Wednesday 7 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    16000

    Answer: 1.6 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 42

    Answer: (x + 7)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 41°. Find opposite

    Answer: 23.5cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 47, 13, 50, 45, 22, 35

    Answer: 36.4

Thursday 8 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    6700000

    Answer: 6.7 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 7

    Answer: (x + 7)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, angle = 39°. Find opposite

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:2:1, what fraction is the second part?

    Answer: 27
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 42, 23, 30, 36, 10, 50, 45, 10

    Answer: 30.8

Friday 9 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0073

    Answer: 7.3 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 28

    Answer: (x - 4)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 20cm, angle = 32°. Find adjacent side

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:3:4, what fraction is the second part?

    Answer: 311
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 35. If 5 of them are 20, 46, 40, 16, 18, what is the missing number?

    Answer: 70