Change pack
Cornerstone Jan 9 - 15 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 9 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 311 + 211

    Answer: 511
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 6 = 30

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Divide 275 in the ratio 4:4:3

    Answer: 100, 100 and 75
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 9, 10, 7

    Answer: 11

Tuesday 10 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 211 + 211

    Answer: 411
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 9 = 41

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 5cm

    Answer: 6.4cm
  4. 4. Ratio

    Divide 174 in the ratio 1:4:1

    Answer: 29, 116 and 29
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 11, 19

    Answer: 14

Wednesday 11 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 78 + 35

    Answer: 5940
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 9 = 15

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Divide 297 in the ratio 4:4:3

    Answer: 108, 108 and 81
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 10, 46, 37, 14, 17, 47, 38

    Answer: 32.1

Thursday 12 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 37 + 27

    Answer: 57
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 15 = -7

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 9cm

    Answer: 11.4cm
  4. 4. Ratio

    Divide 96 in the ratio 1:4:1

    Answer: 16, 64 and 16
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 14, 8, 24, 46, 26, 26, 18

    Answer: 23.1

Friday 13 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 14 + 25

    Answer: 1320
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 12 = 28

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Divide 242 in the ratio 4:4:3

    Answer: 88, 88 and 66
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 7, 9, 12, 7

    Answer: 10.8