Change pack
Cornerstone Jan 2 - 8 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 2 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 13 + 46

    Answer: 11
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 11 = 27

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 5cm

    Answer: 6.4cm
  4. 4. Ratio

    Share 25 in the ratio 3:2

    Answer: 15 and 10
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 6, 21, 27, 9, 49, 42, 21

    Answer: 27.9

Tuesday 3 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 211 + 511

    Answer: 711
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 16 = 24

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Share 36 in the ratio 2:1

    Answer: 24 and 12
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 10, 7, 7

    Answer: 8.5

Wednesday 4 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 69 + 19

    Answer: 79
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 18 = 18

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 112 in the ratio 4:1:3

    Answer: 56, 14 and 42
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 44, 37, 10, 9, 22, 19

    Answer: 22.4

Thursday 5 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 34 + 13

    Answer: 1312
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 3 = 25

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 11cm

    Answer: 13.6cm
  4. 4. Ratio

    Divide 140 in the ratio 2:2:1

    Answer: 56, 56 and 28
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 13, 3, 12, 2

    Answer: 7.8

Friday 6 January 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 57 + 17

    Answer: 67
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 10 = 60

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 174 in the ratio 2:3:1

    Answer: 58, 87 and 29
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 15, 14

    Answer: 15