Change pack
Cornerstone Oct 17 - 23 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 17 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 110 + 310

    Answer: 25
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 11 = 19

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Divide 70 in the ratio 1:2:2

    Answer: 14, 28 and 28
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 17, 8, 17, 21, 9, 16, 30

    Answer: 16.4

Tuesday 18 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 310 + 410

    Answer: 710
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 19 = 16

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Divide 126 in the ratio 3:2:2

    Answer: 54, 36 and 36
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 49, 11, 38, 27, 28, 39, 23, 38

    Answer: 31.6

Wednesday 19 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 78 + 35

    Answer: 5940
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 15 = 55

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 15cm

    Answer: 15.81cm
  4. 4. Ratio

    Divide 224 in the ratio 3:4:1

    Answer: 84, 112 and 28
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 12, 3, 7, 9

    Answer: 8.4

Thursday 20 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 16 + 16

    Answer: 13
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 15 = 30

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 280 in the ratio 3:3:4

    Answer: 84, 84 and 112
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 33, 49, 26, 42, 27

    Answer: 37.8

Friday 21 October 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 28 + 25

    Answer: 1320
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 13 = 57

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 10cm

    Answer: 14.14cm
  4. 4. Ratio

    Divide 308 in the ratio 3:4:4

    Answer: 84, 112 and 112
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 5, 9

    Answer: 5.6666666666667