Change pack
Cornerstone Sep 26 - Oct 2 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 26 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 58 + 18

    Answer: 34
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 9 = 61

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 138 in the ratio 1:3:2

    Answer: 23, 69 and 46
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 12, 8, 17, 20

    Answer: 13.2

Tuesday 27 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 23 + 46

    Answer: 43
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 12 = 60

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 8cm

    Answer: 12.81cm
  4. 4. Ratio

    Divide 176 in the ratio 4:3:1

    Answer: 88, 66 and 22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 40, 23, 10, 39, 14, 28, 44, 15

    Answer: 26.6

Wednesday 28 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 25 + 38

    Answer: 3140
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 7 = 23

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 11cm

    Answer: 13.04cm
  4. 4. Ratio

    Divide 160 in the ratio 2:3:3

    Answer: 40, 60 and 60
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 41, 39, 30, 43, 6, 38, 12

    Answer: 30.1

Thursday 29 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 18 + 28

    Answer: 38
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 15 = 15

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Divide 243 in the ratio 4:4:1

    Answer: 108, 108 and 27
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 10, 18

    Answer: 11.666666666667

Friday 30 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 79 + 19

    Answer: 89
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 8 = 80

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 10cm

    Answer: 15.62cm
  4. 4. Ratio

    Divide 240 in the ratio 3:4:1

    Answer: 90, 120 and 30
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 18, 3, 2, 16

    Answer: 8.4