Change pack
Cornerstone Sep 12 - 18 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 12 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 36 + 13

    Answer: 56
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 10 = 25

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 8cm

    Answer: 9.43cm
  4. 4. Ratio

    Divide 80 in the ratio 1:1:2

    Answer: 20, 20 and 40
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 14, 5, 7, 8, 20

    Answer: 10.8

Tuesday 13 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 35 + 15

    Answer: 45
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 9 = 79

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Divide 196 in the ratio 1:2:4

    Answer: 28, 56 and 112
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 37, 32, 22, 19, 20, 40, 16

    Answer: 26.6

Wednesday 14 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 411 + 411

    Answer: 811
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 19 = 37

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Share 70 in the ratio 2:3

    Answer: 28 and 42
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 7, 19, 4, 6

    Answer: 9.8

Thursday 15 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 18 + 14

    Answer: 38
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 3 = 48

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 15cm

    Answer: 17.49cm
  4. 4. Ratio

    Share 85 in the ratio 2:3

    Answer: 34 and 51
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 29, 20, 24, 9, 38, 17, 25

    Answer: 23.1

Friday 16 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 69 + 19

    Answer: 79
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 7 = 31

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Share 30 in the ratio 2:1

    Answer: 20 and 10
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 44, 41, 9, 30, 16, 13, 36

    Answer: 28.1