Change pack
Cornerstone Sep 5 - 11 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 612 + 212

    Answer: 23
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 9 = 36

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 7cm

    Answer: 8.06cm
  4. 4. Ratio

    Divide 66 in the ratio 3:1:2

    Answer: 33, 11 and 22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 21, 26, 33, 20, 11, 21, 8

    Answer: 20

Tuesday 6 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 13 + 24

    Answer: 56
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 19 = 20

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Divide 138 in the ratio 4:1:1

    Answer: 92, 23 and 23
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 37, 31, 38, 32, 48, 37, 44

    Answer: 35.4

Wednesday 7 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 17 + 47

    Answer: 57
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 3 = 59

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 15cm

    Answer: 15.52cm
  4. 4. Ratio

    Divide 121 in the ratio 4:3:4

    Answer: 44, 33 and 44
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 3, 3, 14, 7

    Answer: 7

Thursday 8 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 15 + 15

    Answer: 25
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 13 = 31

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 13cm

    Answer: 16.4cm
  4. 4. Ratio

    Divide 135 in the ratio 4:2:3

    Answer: 60, 30 and 45
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 9, 15, 2

    Answer: 8.25

Friday 9 September 2022

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 13 + 18

    Answer: 1124
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 7 = 35

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 44 in the ratio 1:1:2

    Answer: 11, 11 and 22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 17, 20, 15, 29, 50, 16

    Answer: 25.6