Change pack
Cornerstone Jul 20 - 26 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 20 July 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄8 + 1⁄8

    Answer: 1⁄2
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 12 = -4

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Share 52 in the ratio 3:1

    Answer: 39 and 13
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 46, 31, 22, 50, 49, 47

    Answer: 35.9

Tuesday 21 July 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄7 + 1⁄5

    Answer: 17⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 8 = 20

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 4cm

    Answer: 11.7cm
  4. 4. Ratio

    Share 30 in the ratio 2:1

    Answer: 20 and 10
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 17, 14

    Answer: 12.333333333333

Wednesday 22 July 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄5 + 1⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 3 = 19

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Share 84 in the ratio 2:1

    Answer: 56 and 28
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 13, 2, 9

    Answer: 9.75

Thursday 23 July 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄6 + 1⁄7

    Answer: 13⁄42
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 14 = 46

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 14cm

    Answer: 17.2cm
  4. 4. Ratio

    Share 33 in the ratio 1:2

    Answer: 11 and 22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 24, 10, 35, 13, 46

    Answer: 25.7

Friday 24 July 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 6⁄8 + 2⁄3

    Answer: 17⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 6 = 114

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 12cm

    Answer: 12.37cm
  4. 4. Ratio

    Divide 88 in the ratio 1:4:3

    Answer: 11, 44 and 33
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 9, 5, 14

    Answer: 9