Change pack
Cornerstone Jun 22 - 28 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 22 June 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄6 + 1⁄6

    Answer: 1⁄2
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 14 = 56

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 170 in the ratio 4:3:3

    Answer: 68, 51 and 51
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 15, 11, 9

    Answer: 11

Tuesday 23 June 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄5 + 1⁄6

    Answer: 23⁄30
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 12 = 56

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 12cm

    Answer: 15.62cm
  4. 4. Ratio

    Divide 253 in the ratio 4:4:3

    Answer: 92, 92 and 69
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 20, 19, 9, 32, 36, 26, 44, 28

    Answer: 26.8

Wednesday 24 June 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄5 + 4⁄6

    Answer: 16⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 6 = 69

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 11cm

    Answer: 13.6cm
  4. 4. Ratio

    Share 72 in the ratio 1:3

    Answer: 18 and 54
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 20, 4, 13

    Answer: 14

Thursday 25 June 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄8 + 2⁄8

    Answer: 7⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 17 = 103

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Share 108 in the ratio 2:1

    Answer: 72 and 36
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 33, 31, 10, 45, 35

    Answer: 28.2

Friday 26 June 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 7⁄8 + 5⁄6

    Answer: 41⁄24
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 15 = 15

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 13cm

    Answer: 13.6cm
  4. 4. Ratio

    Share 56 in the ratio 3:1

    Answer: 42 and 14
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 5, 16, 6, 21, 40

    Answer: 15.5