Change pack
Cornerstone May 11 - 17 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 11 May 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄5 + 3⁄7

    Answer: 36⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 3 = 63

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Divide 171 in the ratio 4:4:1

    Answer: 76, 76 and 19
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 19, 16, 45, 22, 13, 7, 44, 25

    Answer: 23.9

Tuesday 12 May 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄7 + 1⁄7

    Answer: 6⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 13 = 49

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 8cm

    Answer: 10.63cm
  4. 4. Ratio

    Divide 66 in the ratio 3:2:1

    Answer: 33, 22 and 11
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 45, 32, 20, 13, 27, 37

    Answer: 29

Wednesday 13 May 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄8 + 3⁄5

    Answer: 49⁄40
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 6 = 22

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 99 in the ratio 2:3:4

    Answer: 22, 33 and 44
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 18, 7

    Answer: 10.333333333333

Thursday 14 May 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 2⁄8

    Answer: 9⁄20
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 5 = 34

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Share 27 in the ratio 1:2

    Answer: 9 and 18
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 45, 44, 12, 6, 47, 20, 6, 35

    Answer: 26.9

Friday 15 May 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄6 + 1⁄6

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 15 = 69

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 7cm

    Answer: 8.6cm
  4. 4. Ratio

    Share 36 in the ratio 2:1

    Answer: 24 and 12
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 20, 15, 18

    Answer: 16