Change pack
Cornerstone Apr 13 - 19 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 13 April 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄8 + 3⁄4

    Answer: 9⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 14 = 86

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Share 72 in the ratio 1:3

    Answer: 18 and 54
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 16, 4, 4, 11

    Answer: 8.4

Tuesday 14 April 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄6 + 2⁄3

    Answer: 7⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 5 = 33

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 7cm

    Answer: 10.63cm
  4. 4. Ratio

    Divide 154 in the ratio 4:1:2

    Answer: 88, 22 and 44
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 18, 31, 10, 45, 25, 9, 19

    Answer: 22.4

Wednesday 15 April 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄6 + 2⁄6

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 9 = 103

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 8cm

    Answer: 8.94cm
  4. 4. Ratio

    Divide 78 in the ratio 3:2:1

    Answer: 39, 26 and 13
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 14, 2, 4

    Answer: 6.6666666666667

Thursday 16 April 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄4 + 2⁄7

    Answer: 29⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 12 = 100

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Divide 60 in the ratio 2:1:3

    Answer: 20, 10 and 30
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 14, 15, 16

    Answer: 14.25

Friday 17 April 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 8⁄11 + 1⁄11

    Answer: 9⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 13 = 31

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 15cm

    Answer: 15.81cm
  4. 4. Ratio

    Divide 147 in the ratio 2:4:1

    Answer: 42, 84 and 21
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 17, 41, 13, 13, 31, 28, 43

    Answer: 26.3