Change pack
Cornerstone Jun 3 - 9 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 3 June 2019

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄8 + 1⁄8

    Answer: 1⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 12 = 60

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Share 50 in the ratio 2:3

    Answer: 20 and 30
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 17, 5, 9, 20, 14

    Answer: 13

Tuesday 4 June 2019

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 7⁄11 + 1⁄11

    Answer: 8⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 12 = 52

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 162 in the ratio 4:1:1

    Answer: 108, 27 and 27
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 10, 9, 43, 7, 48, 44, 13, 31

    Answer: 25.6

Wednesday 5 June 2019

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄6 + 2⁄4

    Answer: 1⁄1
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 16 = 32

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 4cm

    Answer: 5.66cm
  4. 4. Ratio

    Divide 180 in the ratio 1:1:4

    Answer: 30, 30 and 120
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 9, 12

    Answer: 13

Thursday 6 June 2019

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄11 + 1⁄11

    Answer: 4⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 20 = 8

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 196 in the ratio 2:3:2

    Answer: 56, 84 and 56
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 15, 8, 8

    Answer: 11

Friday 7 June 2019

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄4 + 1⁄5

    Answer: 7⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 8 = 26

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Divide 150 in the ratio 3:1:2

    Answer: 75, 25 and 50
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 37, 41, 35, 31, 48, 33

    Answer: 37.1