Change pack
Cornerstone May 27 - Jun 2 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 27 May 2019

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄11 + 2⁄11

    Answer: 8⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 10 = 34

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Share 65 in the ratio 1:4

    Answer: 13 and 52
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 7, 2

    Answer: 6.6666666666667

Tuesday 28 May 2019

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄12 + 5⁄12

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 10 = 31

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 100 in the ratio 4:1

    Answer: 80 and 20
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 14, 7, 18, 12, 11

    Answer: 12.4

Wednesday 29 May 2019

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 5⁄8

    Answer: 31⁄24
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 7 = 3

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 5cm

    Answer: 5.83cm
  4. 4. Ratio

    Share 54 in the ratio 2:1

    Answer: 36 and 18
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 20, 41, 27, 19, 23, 28

    Answer: 26.3

Thursday 30 May 2019

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄5 + 5⁄7

    Answer: 46⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 17 = 67

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Share 35 in the ratio 1:4

    Answer: 7 and 28
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 33, 40, 10, 24, 37, 50

    Answer: 31.6

Friday 31 May 2019

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄9 + 1⁄9

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 12 = 89

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 6cm

    Answer: 7.21cm
  4. 4. Ratio

    Share 50 in the ratio 3:2

    Answer: 30 and 20
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 7, 4, 9, 14

    Answer: 8.4