Change pack
Cornerstone Mar 4 - 10 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 4 March 2019

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄4 + 2⁄3

    Answer: 11⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 13 = 28

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 9cm

    Answer: 12.04cm
  4. 4. Ratio

    Divide 144 in the ratio 1:2:1

    Answer: 36, 72 and 36
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 11, 5

    Answer: 7.6666666666667

Tuesday 5 March 2019

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄5 + 1⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 18 = 60

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Divide 126 in the ratio 1:3:3

    Answer: 18, 54 and 54
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 33, 16, 6, 41, 47, 39, 34

    Answer: 30.3

Wednesday 6 March 2019

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄6 + 5⁄7

    Answer: 17⁄14
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 16 = 12

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 10cm

    Answer: 13.45cm
  4. 4. Ratio

    Divide 104 in the ratio 1:1:2

    Answer: 26, 26 and 52
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 41, 15, 43, 26, 38, 44, 16, 11

    Answer: 29.3

Thursday 7 March 2019

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄12 + 1⁄12

    Answer: 7⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 8 = 26

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 225 in the ratio 4:1:4

    Answer: 100, 25 and 100
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 20, 15, 19, 20, 13

    Answer: 17.4

Friday 8 March 2019

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄5 + 1⁄5

    Answer: 3⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 3 = 73

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Divide 90 in the ratio 1:1:3

    Answer: 18, 18 and 54
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 6, 2, 12, 14

    Answer: 9.2